Aquesta Plataforma vol donar suport a l'establiment del Museu del Còmic i la Il·lustració de Badalona i acostar-lo als veïns de la ciutat. Sumeu-vos i participeu!

16 de des. 2010

Com va anar la trobada del dia 15...


A continuació us adjunto la nota de premsa que hem fet arribar als mitjans (gràcies Gina!):

La Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració demana que la plaça d’entrada al MUCI porti el nom de Plaça d’Enric Sió i Guardiola

La Sargantana ha acollit aquest dimecres 15 de desembre la xerrada “Badalona Capital del Còmic”, en la qual s’ha donat a conèixer les novetats més destacades del futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, amb seu a Badalona.

Entre la feina feta aquest primer any podem destacar:

- Amb una forta inversió econòmica s’ha estat consolidant l’estructura de l’edifici i ja es comença a treballar a nivell conceptual

- Nomenament dels comissaris: Carles Santamaria, Felipe Hernàndez Cava i Antoni Laporte que ja treballen el el programa d’arquitectura, comunicació i col·leccions.

- Començar a vincular Badalona amb el món del còmic.

L’acte també ha servit per donar a conèixer la instància que des de la Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya

Que tots ells han coincidit en l’oportunitat de donar la denominació de Plaça Enric s’ha presentat a la Comissió de Nomenclàtor Municipal per tal que la plaça que s’urbanitzarà davant del que serà la futura entrada al Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya porti el nom d’Enric Sió i Guardiola.

Enric Sió i Guardiola (Badalona, 5 d'abril del 1942 – Barcelona, 2 de novembre del 1998) fou dibuixant, il·lustrador, fotògraf i publicista català. L'obra de Sió s'emmarca en els corrents que van sorgir a mitjans dels 60 entre els autors de còmic europeus que reclamaven la majoria d'edat de la historieta com una forma d'art culta i lliure. Sempre va considerar al còmic com una forma d'art comparable al cinema o la literatura, i les seves obres busquen un nivell expressiu i conceptual molt superior al còmic tradicional. Per això recorre a complexos recursos gràfics variant deliberadament el seu estil, de vegades en la mateixa pàgina, per a assolir un expressionisme inusual en la historieta convencional. L'assagista Javier Coma el va incloure entre els dotze clàssics del còmic espanyol en la seva obra de 1981 I ens vam anar a fer Vinyetes. Va ser l’any 1971 premi Yellow Kid al millor dibuixant estranger.

Atorgar el nom d’Enric Sió a aquell espai, significaria un reconeixement explícit de la ciutat als mèrits de l’esmentat autor de còmics i il·lustrador i permetria subratllar la seva aportació a la cultura catalana i universal.

Una instància que compta amb el suport de persones entre les quals hi trobem personalitats del món del còmic com ara Lluís Juste de Nin, Ruben Pellejero, Enric Rebollo, periodistes de diversos mitjans autonòmics i estatals o personalitats com ara l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Josep Lluís Carod Rovira, a més de diverses entitats i personalitats badalonines. Una iniciativa que compta amb tot el suport administratiu.

1 comentari:

  1. Em sembla una gran idea donar el nom de l'Enric Sió a una plaça. Així podem recuperar a un excel·lent autor que les noves generacions desconeixen.

    ResponElimina