Aquesta Plataforma vol donar suport a l'establiment del Museu del Còmic i la Il·lustració de Badalona i acostar-lo als veïns de la ciutat. Sumeu-vos i participeu!

3 d’ag. 2010

Activitats organitzades per BADACÒMIC: Setembre-Octubre

Els nostres amics de BADACÒMIC ens han fet arribar les activitats que tenen previstes per els propers mesos.

Doneu-hi una ullada, val la pena!


SETEMBRE

Del 23 al 30

-Exposició de Victor Giménez. Al Centre Cívic de Can Canyadó.

Desde Badacomic volem donar a coneixer i reivindicar els autors badalonins, per això desde les primeres Jornades intentem que els profesionals locals tinguin una presencia important dintre de les activitats.

-Mostra de comics i exposiciò itenerant.

La xarxa de centres cívics i de Biblioteques de Badalona convoquen la Primera Mostra de Còmic per aficionats. Es tracta de una mostra oberta on podrán participar totes les persones que ho desitgin sempre que no siguin professionals del mitjà i sobretot orientat a les persones que han participat del Taller de còmic.

OCTUBRE

4 al 16

-Exposició de Víctor Giménez. Al Centre Cívil Dalt de la Vila.

La xarxa de centres cívics i de Biblioteques de Badalona convoquen la Primera Mostra de Còmic per aficionats. Es tracta de una mostra oberta on podrán participar totes les persones que ho desitgin sempre que no siguin professionals del mitjà i sobretot orientat a les persones que han participat del Taller de còmic.

Una vegada acabat el recull, les obres presentades s’expondrán al Centre Cívic Can Canyadó i s’editaran en un catàleg. Durant aquesta mostra es farà una selecció que posteriorment formarà part de l ‘exposició itinerant de Còmic i Il·listració que s’iniciarà al Centre Cìvic Dalt de la Vila del 4 al 16 d’Octubre, coincidint amb les activitats centrals de les Jornades.

- Filmets Especial còmic. A tots el Centres Cívics. Fins el 16 d’octubre.

OCTUBRE

Día 8

- Master Class sobre còmic al Centre Cívic Dalt la Vila. A càrrec de Francis Portela. A les 20:00.

Espectacle musical de imatges sobre cartones a càrrec del grup CARTUNES

Día 9

- Conferència “L’ Història en els còmics” al Centre Cívic Can Canyadó. A càrrec del Senyor Sergi Vich, historiador i escriptor. Parlarà de com es veu l’ història a través del còmic. De les 19:45 fins les 21:00.

- Conferència sobre Haiku, poesia japonesa. Al Centre Civic Can Canyadó. A càrrec de Mabel Valmorisco. De les 17:00 fins les 18:00

- Taller de cuina japonesa al Centre Cívic Can Canyadó. A càrrec del cuiner Oscar González. De les 18:00 fins les 19:30

Día 10

- Trobada de col·leccionistes de comics i punts de llibre al Port de Badalona.

Día 16

El 16 d’ Octubre es el día principal de les Jornades. El gruix de les activitats es realitzaran al Centre Cívic Dalt de la Vila.

Els horaris de les mateixes estan pendents de confirmació o subjectes a canvis.

Es molt probable que s’afageixin activitats adicionals, com concerts, mostres o sessions de firmes.

-Acte de presentació. A carrec de Paco Obon, president de l’Associació Cultural Bateneu i Monica Mateo, representat de Badacomic!.

- Passi Audiovisual.

Projecció de una pel·licula, documental o serie relacionada amb el mon del còmic. Titol pendent per concretar.

- Mesa rodona: “Invasió manga!!”. Amb la presencia de Rubén García i Genís Puig, director de la revista Mision Tokyo. Moderat per Vanesa Hernández. A les 16:30

Col·loqui sobre el manga d’origen japonès. S’aprofundirà sobre el fenomen fan, les seves implicacions socio culturals o la facilitat amb la que guanya terreny sobre altres tipus de còmic.

- Presentació i Trobada amb Rubén Pellejero. A les18:30. Presentat per Pepe Galvez.

Pellejero, guanyador del Gran Premi del Salò del Còmic de Barcelona 2010, es un del autors estatals amb mes projecció internacional dintre de la BD a mes d’un insigne badaloní. L’autor, que retorna al mercat espanyol després d’un llarg silenci editorial amb “En carne viva” (ed. Astiberri.), presentarà el llibre i participarà en una petita xerrada sobre el mateix.

- Conferència: “El còmic com art”. Col·loqui amb especialistes i profesionals del medi sobre el mon del còmic i les seves implicacions artistiques. A les 20:00.

Amb la presencia de: Pepe Galvez, Toni Guiral, Rubén Pellejero i Francis Portela. Moderat per Jaume Carreras.

- Acte de cloenda. A carrec de Paco Obon, president de l’Associació Cultural Bateneu i representats de Badacomic!.

Una vegada finalitzades les presents Jornades tant l’equip de Badacomic com les persones i entitats que han col·laborat per poder fer-les realitat continuarem treballant per donar a coneixer i promoure el mon del còmic a Badalona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada